Skip to main content

Om Camp Rising Sun

Creating a better tomorrow by inspiring young leaders today

Camp Rising Sun blev startet i 1930 af George 'Freddy' Jonas. Han ønskede at give unge socialt og økonomisk dårligt stillede unge drenge, der havde masser af potentiale til at blive ledere, muligheden for at deltage i en sommerlejr, hvor de kunne udvikle deres lederegenskaber og blive inspireret til at gøre en forskel som ledere i deres lokalområder. Senere blev lejren udvidet til også at tage imod unge fra andre dele af verden og i 1989 startede man en tilsvarende pigelejr. Fra 2001 - 2009 var der en europæisk lejr i Stendis, Danmark.

Camp Rising Sun arrangeres af The Louis August Jonas Foundation, der har hovedkontor i New York. Organisationens formål med lejrene er at inspirere unge fra hele verden til at blive engagerede og ansvarsfulde ledere, der støtter og motiverer andre. De ønsker at være med til at skabe venskaber og forståelse på tværs af race, religion, køn, kultur og nationalitet, samt udvide de unges intellektuelle, kunstneriske og kulturelle horisonter. Deltagerne er ca. 60 unge drenge og 60 unge piger fra hele verden. Sproget på sommerskolerne er engelsk. For mere information om organisationen besøg lajf.org.

Opholdet på lejrene varer i 4 uger. Her får man mulighed for sammen med de andre deltagere at deltage i forskellige projekter og workshops, der er med til at udvikle ens evner til at samarbejde med andre, men også at lede andre, tage initiativ og have ansvar. Det er de deltagende unge, der er med til at bestemme, hvad disse projekter og workshops skal indeholde og derfor er der ikke to somre, der er ens.

I samarbejde med The Louis August Jonas Foundation udvælger Camp Rising Sun Alumni Association of Denmark, der består af tidligere danske lejrdeltagere, hvert år en dansk pige og en dansk dreng til at deltage i lejrene.